BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

apa bakal terjadi apabila gadis bwh 18 taon memerintah dunia??!!

►ρℓαу ▌▌ραuѕє ■ stop

Friday, 15 July 2011

ce citer, ce citer


PARADISE KISS!! mesti korang pena dgr tajuk anime ni kan.. Tp kali ni kita bkn cerita tntg anime tp versi real. Ia diadaptasi dari anime jepun. Tajuk tetap Paradise Kiss. Lagu theme disediakan oleh Yui. Title lagu tu, 'Hello'. For sure, korang suke lps dgr lagu tu..~ T'ingin lak nk tgk cite ni.. Rasenyer kat Mysoju or dramacrazy ade. So, bole lah korang tgk di sana :D



Yui- Hello & You (paradise kiss ost) 

Thursday, 14 July 2011

. t a k o . t a o .

Assalamualaikum... hehe.. dah lame tak update belog iniyh! Kamoo semua sihat? Hari ni budak bechok nak cite psl Tako Tao....!! Korang pernah dgr tntg Tako Tao? Benda ni sejenis makanan Jepun. Teringin nak rasa mknan tu >_<""  Perancangan nk pergi b'same school-mate lps PMR.. K.P (Klang Parade) ade jual, apa lagi.. SERBU!! haha :D  harga Tako Tao ni around 4.30-4.50 je... depends pd jenis Tako Tao yg kita pilih.. sounds interesting~ hehe... dpt duit raye, dpt duit kutu, boleh la jln2 .. bole try kek tiramisu sekali.. kekeke






Thursday, 16 June 2011

K for kitten, K for kucing!

  Aq tak taw smpai bile hobi aq kaco kucing2 yg aq jumpe wlau kat tepi jalan akn lenyap.. They too cute!! Makhluk kedua comel dlm alam semesta slps manusia... Kekeke! Seriously, muka kucing/anak kucing t'lalu innocent ^///^  smpai aq rse nk amik jd adik angkat (GILER!) hahahax!

Pernah satu hari at kantin sekoola, aq nmpk kucing atas kerusi sdg menjilat bdnnya, aq dtg dan terus usap2 bulunyer... Tetiba je kucing tu lari, t'kejut kowt. Nape bnyk kucing lari bile nmpk aq?? Urmmm... maybe coz aq t'lalu fanatik ngan mereka. haha! itu yg wat mereka takut nk dkt ngan aq. Sume kucing yg aq bela adalah kucing2 jalanan. Knape? sbb aq kesian tgk mereka merempat cari mknan, silap2 hari bulan kne pukul ngan manusia sbb mengacau. Tp apa2pun, kucing2 aq chubby2 and bile lari, dh jd mcm tikus mondok. haha!



Haa! ni la gamba yg aq sukeeeew sgt tu! chumel2~

Wednesday, 15 June 2011

aku dan dia

Aku dan Dia.... siapa Dia?? Hahaha! bkn sprti yg korang fikir ler..  Dia yg aq mksudkan is kucing2 aq. Spnjg 2 tahun ni (2010 & 2011), aq dah bela hmpir 10 kucing dan itu betul3 seronok!! Main sme2, buat HW sme2, tido sme2... tp May lalu, aq kehilangan seekor kucing yg dipnggil Tam. Kenapa Tam? sbb wrne dye hitam. Wlupun korang ta nak taw pun nape dye mati, tp aq ttp nk cite! Knape? Sbb ni blog aq.. hehe.. My blog, my rules la, kan? kan? kan? 

Pagi tu, aq tgh wat HW, ayh aq yg bwu balik dr surau ckp kat kitorg supaya jgn sdey. Aq mcm da dpt rse tntg kematian. Tp kematian yg aq rse tu bkn tntg kucing aq tp tntg someone yg da lme sakit kat hospital. Pastu, ayh aq ckp "Tam dah xde.." Aq mcm caye x caye je bile dgr apa yg ayh aq ckp wktu tu. Ayh aq cite, wktu dye balik dr surau, dye nmpk Tam da t'baring atas bonggol jln dpn umah aq... t'baring kaku, perutnye penuh darah. Dye la satu2nya tmpat aq luahakn isi hati kedua slps ibu aq, sllu main ngan aq, tido ngan aq, teman aq wat HW, kejut aq bgun tido, hntr aq gi skoola, smbut aq blik umah, pndai amik hati, pndai merayu mintak masuk umah slps dikeluarkn gara2 buang air besar pd tmpt yg tak sepatutnya.. HAHA! Tp sume tu tggal kenangan... Tipu la kan kalo aq kate aq tak sdey.. hurmmm... kekadang aq rse kekosongan. Aq rindu nk jumpa dye lagi... Peluk dye wat kali t'akhir.

Petang tu, kitorg satu famili gi umah nenek (meru), tanam Tam kat situ. Aq tak snggup tgk  dye dikeluarkan dr plastik smpah, msuk ke dlm lubang. Bdn kecilnya longlai. Basah kne hujan (wktu dye mati, hujan lebat).. Dlm otak aq, "Dye ke Tam yg sllu main ngan aq & teman aq slame ni? Dye tak b'gerak! Dye dah tak b'gerak!"  Sejak hari tu, umah ni terasa pilu, sunyi tnpe keriuhan dye b'main & b'gurau. 

*gambar ni just gambaran. Tp wrne Tam same like this. Belang2 hitam, putih, kelabu & bulu tebal*






Tuesday, 14 June 2011

sponggy and patrick


SPONGEBOB AND HIS PATRICK


spongebob dan patrick. Uwahhh!! fall-in-love with 'em now!! chumel and bodow.. HAHA! kekadang jeles tgk frenship diorg.. t'ingin nk camtu but idop tak smstinye sng.. Allah pun pernah b'sabda, "layakkah kamu kata kamu beriman sedangkan kamu belum diuji". 

P'shbtn aq ngan kwn2 sllu diuji.. dulu kitorg suci, ikhlas, jujo, baik. Tp skung, peno sifat cemburu, benci, hipokrit, perli-memerli, loya buruk.. Hurmm  d=.="b   

makin hari makin janggal dan jarang jumpe, tego or else. Itu lbey buat aq nk pindah skoola.. Lagi 4-5 bulan je, terasa cpt masa b'lalu. HAHA! Mungkin ini yg t'baik.. lagi jauh frenship kitorg, mungkin nnti lagi sng untuk kitorg b'pisah, bawa haluan masing2 taon dpn... Mana larh tau. Maybe ada yg lbey baik sdg menungu kami dihdpn sana. 

Oke2.. kita balik semula ke sponggy & patrick. aq start skew span kuning nieyh sejak.. urmm.. standard 6 kowt. Sponge tu chumel wlaupun petak and giginye tajam. haha! bodo2 je prangainya and and and.. LURUS BENDUL! org perli dye ke marah dye ke, dye hepi je.. anggap sume tu pujian. Bhgia gak kalo kite lurus bendul sekali-sekala kan? tak sakit hati and sentiasa gembiraaaa je.. haha! But nnti kena label lurus bendul larh.

Patrick? tapak sulaiman pink tu pulak mmg t'amat la 'bijak' nyer... HAHA! dye and rumah batunyer mmg bnyk persamaan. Kaku, pelik and besar. Disebabkan aq xde astro, aq juz tgk at TV9.. (muahahaha!) So, episod cite tu diulang, diulang dan diulang... smpaikan aq rse bole cite balik secara t'perinci setiap episod tu. aq hrp diorg tu ade ler idea nk wat episod baru... 





siapa U.Key (?)




U.Key Hara adalah nama yang digunakan oleh iena irdina apabila beliau menulis sebuah karya atau novel. Boleh dikira mcm nama pentas gak ler... Nama U.Key Hara cuma digunakan untuk credit cerita2 and karya2 dia... Blog ni pun actually dibuat untuk mendekatkan diri dlm dunia menulis menggunakan lappy. Apa2pun, siapa yg still tak kenal or kabur2 kenal siapa U.Key atau iena irdina ni, mereka adalah satu individu yg sama tp menggunakan nama lain. Rasenye, benda ni takde la rumit sgt.



   facebook:
iena irdina
 U.Key Hara



Friday, 10 June 2011

❝ Panas!! Panas!! ❞


Malaysia makin hari makin panas...
Duh!! tension betul, berpeluh, berbau.
ada yg kate sbb Malaysia skrg menghadapi Monsun Barat Daya.
panas smpai bulan Sept 2011. Itu org kate larh..

Apa2pun, panas boleh buat aku tak dpt berfikir sprti biase..
kerana saraf otakku lambat berfungsi.. HAHA :D